Yaşam

Ankara’da Basmati pirinci şöleni 

Ankara’da düzenlenen Pakistan Kültür ve Mutfak Festivali, Pakistan Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde düzenlendi. festivalde ile Pakistanın Basmati pirinci sergilendi.  

Abone Ol


Pakistan’ın dünyaca ünlü Basmati pirinci bugün Ankara’da düzenlenen Pirinç Festivalinde yer aldı. Festivale eski Tarım Bakanı .......... ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur yavaş ve konuklar katıldı. 
 
Festivalde, Pakistan'dan Şef Ali Hassan ve Türkiye'den Şef Yunus Çoskun malzemelerini kullanarak geleneksel ve yenilikçi tarifleri sergilediler. Şefler, en beğenilen yemeklerden bazılarının ardındaki mutfak teknikleri ve sırları hakkında bilgiler paylaştı. 
Festivalde Türkiye ve Pakistan’ın ın zengin mutfak geleneklerini gösteren bir dizi yemek yer aldı. Tadım istasyonlarında konuklar, biryani, tavuk pulao, zarda, kheer, dolma, sarma, icli pilav vb. dahil olmak üzere Pakistan ve Türkiye’nin pirinç bazlı yemekleri ile misafirler enfes bir seçkisinin tadını çıkardılar. 
Festival, kültürel kaynaşmanın ve gastronomik mükemmelliğin yansıtılması amacıyla düzenlendi. 
Misafirleri karşılayan Dr. YousafJuaid, festivalin önemine vurgu yaptı 
Dr. YousafJuaid, konuşmasında, Pirinç festivalinin, Pakistan pirincinin olağanüstü kalitesini ve zengin mirasını Türk kardeşlerle paylaşarak, birbirine bağlayan mutfak bağlarını güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.