Salı günü hava nasıl olacak? Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde mi seyredecek yoksa bunaltıcı mı olacak? Herkesin merak ettiği hava durumu detayları haberimizde... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nen güncel hava durumu tahminleri ve detaylar burada...

12 HAZİRAN ÇARŞAMBA ANKARA HAVA DURUMU

Ankara’da 12 Haziran 2024 hava durumu uzmanları, sıcaklık değerlerinin gün boyunca değişken olacağını ve tüm kenti etkisi altına alacağını belirtiyor.

Başkent Ankara, 12 Haziran 2024 Çarşamba günü sıcak hava dalgasının etkisi altında kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, başkentin 18 ilçesinde yüksek sıcaklıklar hakim olacakken, geri kalan 7 ilçede ise az bulutlu bir gökyüzü bekleniyor.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Gece Serin, Gündüz Kavurucu

Gece saatlerinde serin hava etkili olacak ve en düşük sıcaklık 14 derece olarak tahmin ediliyor. Bu serin hava, Ankaralılara rahat bir uyku fırsatı sunacak. Ancak gün içerisinde sıcaklıklar hızla yükselecek ve öğle saatlerinde 39 dereceye kadar çıkacak. Özellikle öğle saatlerinde dışarıda bulunacak vatandaşların dikkatli olması, bol sıvı tüketmesi ve gölgede kalması öneriliyor.

Sıcak ve Az Bulutlu İlçeler

Ankara'nın 18 ilçesi sıcak hava dalgasının etkisi altında kalırken, Akyurt, Bala, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Haymana ve Kızılcahamam gibi ilçelerde az bulutlu bir gökyüzü hakim olacak. Bu ilçelerdeki hava durumu nispeten daha serin olacak ve vatandaşlar güneşin etkilerinden bir nebze olsun korunabilecekler.

Muhabir: Haber Bülteni