26 Haziran Çarşamba günü hava nasıl olacak? Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde mi seyredecek yoksa bunaltıcı mı olacak? Herkesin merak ettiği hava durumu detayları haberimizde... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nen güncel hava durumu tahminleri ve detaylar burada...

26 HAZİRAN ÇARŞAMBA ANKARA HAVA DURUMU

Bugün, Karadeniz bölgesinde etkili olacak sağanak yağışlar için uyarılar peş peşe geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli yağışlar beklenirken, Ordu ve Trabzon çevrelerinde de kuvvetli sağanak yağışlar görülecek.

Bugün Hava Nasıl Olacak? 26 Haziran 2024
Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı, genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği belirtiliyor.

İl İl Hava Durumu

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, 31°C
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, 30°C
İzmir: Az bulutlu ve açık, 37°C
Adana: Parçalı ve az bulutlu, 35°C
Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 34°C
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor, 25°C
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25°C
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 38°C


Meteoroloji Bu İlleri Uyardı


Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, hafta başından itibaren Marmara başta olmak üzere birçok ilde rüzgar etkisini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre, çarşamba günü Rize çevreleri ile Artvin kıyıları, Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar görülecek. Vatandaşların bu bölgelerde dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önemle tavsiye ediliyor.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Bu yağışlı hava dalgası, tarım faaliyetlerini de olumsuz etkileyebilir. Çiftçilerin ürünlerini koruma altına almaları ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor. Ayrıca, şehir merkezlerinde olası su taşkınlarına karşı belediyelerin de gerekli önlemleri alması bekleniyor.

Muhabir: Haber Bülteni