Dursun ERKILIÇ

Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri Başkentin ibadethanelerinde detaylı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek? ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek?

Altındağ Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde Altındağ'da bulunan camileri pırıl pırıl yaptı. Vatandaşların daha temiz bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmesi için her detayı düşünen, köşe bucak temizlik yapan ekipler, camları sildi, tozları aldı. Ekipler, camilerdeki halıları ise ıslak ve kuru temizleme yöntemleriyle temizledi. Ayrıca cami girişleri ve bahçeleri de yıkandı.

Vatandaşların ibadetlerini sağlıklı koşullarda ve huzurlu bir şekilde yapabilmesi için çalışmalarına devam eden Mamak Belediyesi, cami ve cemevlerinde bayram temizliği yaptı…

Mamak’ta bulunan 265 cami ve 6 cemevinde, halıların süpürülmesinden camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden klima, avize ve vitrayların temizlenmesine kadar çok kapsamlı temizlik ve bakım çalışması yürütüldü. İhtiyaca göre ıslak ve kuru temizliğin yapıldığı cami, mescitler ve cemevlerinde sanayi tipi makinelerle, özel olarak hazırlanmış deterjanlı suyla temizlik yapıldı.

Muhabir: Dursun Erkılıç