Gündem

Ankara'da Dünya Yaşlılar Günü’ne özel eğitim ve tatbikat programı yapıldı

Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası ve 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında düzenlenen özel bir programa ev sahipliği yaptı.

Abone Ol

Programda Batıkent ve Sincan Emekli Lokali üyeleri, yangın ve arama kurtarma konularında teorik ve pratik eğitimler aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, emekli lokal üyelerine yangına nasıl müdahale edileceği ve arama kurtarma operasyonlarıyla ilgili bilgi verildi.

Teorik eğitimlerin ardından düzenlenen yangın söndürme tatbikatı, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca arama kurtarma ekiplerinin araçtan kurtarma operasyonları da uygulamalı olarak gösterildi.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI'NDAN HAYATİ UYARILAR

Program sırasında konuşan İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, yangınlara karşı alınacak küçük önlemlerin hayat kurtarıcı olabileceğine dikkat çekti. Çeri, “Küçük bilgiler ve hareketlerle sevdiklerimizi kurtarma ihtimalimiz var. Bu tür bilgilendirmelerle, bilinçli müdahalelerin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI'NDAN DESTEK MESAJI

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, emekli lokal üyeleriyle sosyal sorumluluk projelerine aktif katılım sağladıklarını belirtti. Yanmaz, “Emekli lokallerimizle pek çok etkinlik düzenliyoruz. Kurum ziyaretlerimize Ankara İtfaiyesi’yle başladık. İtfaiye Haftası'nı kutluyor ve kazasız, belasız bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlik, hem yangın tatbikatlarına hem de toplumsal sorumluluk projelerine yönelik farkındalığı artıran önemli bir buluşma olarak dikkat çekti.