Yaşam

Ankara’da emeklilere özel şehir turu

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün Beşevler Kız Öğrenci Yurdu'nda konaklayan emeklilere yönelik düzenlediği Ankara şehir turu büyük ilgi gördü.

Abone Ol

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 2024 yılına özel olarak emekliler için bir dizi etkinlik ve hizmet sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Beşevler Kız Öğrenci Yurdu'nda konaklayan emeklilere yönelik düzenlenen Ankara şehir turu, büyük ilgi gördü. "2024 Emekliler Yılı" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bu gezi, emeklilerin sosyal yaşantılarına renk katmak ve onlara farklı deneyimler sunmak amacıyla organize edildi.

Beşevler Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan emekliler için düzenlenen şehir turunda, katılımcılar Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu. Tur boyunca, Anıtkabir, Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Kalesi ve Etnografya Müzesi gibi Ankara’nın simge yapıları ziyaret edildi. Emekliler, rehber eşliğinde yapılan turda, hem Ankara'nın tarihi hakkında bilgi aldı hem de keyifli vakit geçirdi.

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak ve onların sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal hayatlarını desteklemek amacıyla birçok etkinliğe imza atıyor

İl Müdürlüğü tarafından emeklilerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli sosyal destek programları uygulanıyor. Bu programlar kapsamında, emeklilere yönelik gıda, sağlık ve bakım hizmetleri sağlanıyor.

Ayrıca kamu ve özel sektör işbirlikleri ile emeklilere yönelik özel indirimler ve avantajlar sunuluyor. Bu indirimler, emeklilerin günlük yaşamlarını daha ekonomik bir şekilde sürdürmelerine katkı sağlamayı hedefliyor