Başkent Ankara’da emlak sektörü son aylarda ciddi sıkıntı yaşamaya başladı. Konut fiyatlarının aşırı yükselmesi ve kredi kullanımında yaşanan sıkıntılar konut satışlarını olumsuz etkiledi. Ankara’da faaliyet gösteren emlakçılar da ayakta durmakta zorlanıyor.

Ankara Bala doğumlu Ankaralı emlakçı Celal Yavuz 35 yıldır Ankara'da emlak sektöründe faaliyet gösteriyor. Keçiören'de İsmail Karadeniz Emlak'ta tüm şubelerin şube müdürü iken şu anda ortağıyla beraber Şahiner Emlak Ofisini devreye sokan Emlak Uzmanı Celal Yavuz Ankara ve genel ölçekli emlak sektörünün yaşanan sıkıntılarına dikkat çekti

KONUT FİYATLARI ÇOK YÜKSELDİ

Keçiören ilçesinde kendisinin tanındığını ve vatandaşlar tarafından yaptığı hizmetlerden dolayı sevildiğini ifade eden Yavuz son dönemde ciddi bir şekilde dikkat çeken daire fiyat artışları ile ilgili şunları söyledi:

“Ankara'da şu anda yani Keçiören'de fiyatlarımız bir hayli yükseldi, şu andaki gidişatımıza bakarsak hakikaten daire fiyatları çok yüksek. Gelen müşteri kardeşlerimiz ve özellikle devlet memuru olanlar ev alamıyor.

Ben bir örnek vereyim başımda geçen bir olayı; bir iki öğretmen kardeşimize 2023 Aralık ayında bir daire veremedim ve çok üzüldüm bu kardeşlerime; çünkü yaklaşık 400 bin lira bir nakitleri vardı geri kalanına Kredi kullanacaklardı ama maalesef özel bankalarda limit yüksekliğinden dolayı bu kardeşlerimize daire veremediğim için de çok üzüldüm.”

İstanbul'da ekmek artık aslanın midesinde! Dev zam yolda! İstanbul'da ekmek artık aslanın midesinde! Dev zam yolda!

DEVLET EL ATSIN

Keçiören'de ya da Ankara'da son durum nedir diyecek olursak parlak şeylerden bahsedemeyiz diyen Yavuz, sektörle ilgili şunları söyledi:

"Hizmet verdiğimiz emlak ofisimiz kendimize ait olduğu için ayakta durabiliyoruz, kira sorunumuz yok ve bütün arkadaşlarım meslektaşlarım şu anda ayakta duramıyorlar. Devletimizin şu anda emlak sektörüne el atması gerekiyor. Çok yüksek daire fiyatları için insanlar satın almaktan ve kiralamaktan vazgeçiyor., Bunun hizmetini veremediğimiz içindi ben şahsım adına  çok üzülüyorum.

Aşırı yüksek fiyatlardan ötürü emlak sektöründe tıkanma var ve emlak sektöründeki insanlar para kazanamıyor maalesef,  emlakçı kardeşlerimiz şu anda kiralarını bile ödeyemeyecek duruma geldiler. Ondan dolayı da bırakın artık kapıdaki araca gaz ve benzin mazot koyabilecek kapasitede olmayan arkadaşlarımız var. O da bizi çok üzüyor bu durum. Devletin bir an önce el atmasını istiyoruz."

Muhabir: Onur Dedeoğlu