Ankarada Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen üç ayrı operasyon sonucunda, toplamda 17 ton 484 litre kaçak etil alkol ele geçirildi.

Kayseri'de tren kazası: Yük treninin çarptığı şahıs feci şekilde can verdi! Kayseri'de tren kazası: Yük treninin çarptığı şahıs feci şekilde can verdi!

Yapılan çalışmalar sonucunda, yasa dışı olarak üretilen etil alkollerin temizlik malzemesi adı altında Ankara’ya taşındığı ve bu maddelerin sahte içki üretiminde kullanıldığı belirlendi. Sahte içki üretiminde kullanılan bu alkollerin halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği tespit edildi.

Ekipler, İstanbul'dan Ankara'ya kaçak etil alkol taşıyan bir aracı Yenimahalle'de durdurarak 980 litre yasa dışı etil alkole el koydu ve araçtaki şüpheliyi gözaltına aldı. Ardından elde edilen bilgiler doğrultusunda, Silivri Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir operasyon gerçekleştirilerek 16 ton etil alkol daha ele geçirildi.

Keçiören ilçesinde bir depoya düzenlenen başka bir operasyonda ise 504 litre etil alkol olduğu değerlendirilen sıvı madde ile etil alkol üretiminde kullanılan 4 bin 325 adet malzeme bulundu. Yapılan bu operasyonlarda toplam 4 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: İHA