Ankara’da yaşayan Karhamanmaraşlıların düzenledikleri kültür günleri etkinliği devam ediyor  Etkinlik kapsamında konser, şiir dinletisi konferans, müzik dinletisi, resim sergisi gibi faaliyetler yapılacak aynı zamanda öğrenciler için dernek üyelerinin yaptığı yiyecekler stantlarda satılarak öğrencilere burs desteği sağlanacak.

İlk günden çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği etkinlikte başta Kahramanmaraşlılar olmak üzere, Ankaralılar ve başka illerden olan vatandaşlar bir araya geldi. Ortak kültür paylaşımı adına verimli geçen etkinlikler cumartesi gününe kadar devam edecek.

Maraş'ın yerel lezzetlerinin de gelenlere sunulduğu etkinlikler kapsamında aynı zamanda çeşitli yöresel ürünler de satılıyor. Ürünleri hem dernek Genel Merkezi içinden hem de derneğin hemen girişinde açılan stanttan temin edebiliyorsunuz.

Kahramanmaraş Kültür Günleri kapsamında yöresel kıyafetleri giyen Ahmet Aytemiz şunları söyledi:

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

“Ankara'da nasıl seymenler varsa bizim de milli mücadele yıllarında simge olan çete dediğimiz yapılar bulunmaktaydı. Bu üstümdeki yöresel kıyafetin adı çete Maraş'a özgü bir mücadele simgesi. Bu kıyafetler Fransızlara karşı bağımsızlık mücadelesini temsil ediyor. Ayağımdaki kırmızı ayakkabının adı ise şeftali yemeni.”

Muhabir: Onur Dedeoğlu