Tüm Türkiye'de olduğu gibi Başkent Ankara'da da kurban bayramı vatandaşların beklentisini kurban alımı konusunda karşılamazken, kurbanlık hayvanları satan üretici ise hayal kırıklığına uğradı.

Çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın kurban pazarlarında aynı zamanda yetiştirildikleri kırsal alanlarda satışa sunulduğu Kurban Bayramında üreticiler istedikleri fiyatlara mallarını satamazken çok sayıda hayvanın üreticinin elinde kaldığı gözlendi.

ÜRETİCİ DE VATANDAŞ DA ZORDA

Günümüzde bir kilo etin marketlerde 450 ila 650 TL arasına satıldı bir dönemde kurban fiyatları da ciddi anlamda artmış bulunuyor. Koyun fiyatları 7 ile 9000 TL arasında değişirken koç fiyatları ise 10 ila 12.000 TL arasında bir satın alma maliyetine sahip.

Dana fiyatlarının 80 bin TL ile 300 bin TL arasında, Düve fiyatlarının ise 90 bin TL ile 250 bin TL arasında satıldığı bu bayramda vatandaşlar kurbanlıklara yaklaşamazken üretici ise ellerindeki hayvanları satamamaktan dolayı büyük hayal kırıklığı ve maddi zorluklar yaşamaya başladı.

Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor

Ankara'da hayvancılık yapan Bektaş Güneş bu dönemde büyük beklentilerinin olduğunu fakat bu Kurban bayramında gerek büyükbaşta gerekse küçükbaşta istedikleri satışı yapamadıklarını belirterek yaşadıkları hayal kırıklığını ifade etti.

Muhabir: Onur Dedeoğlu