Eğitim

Ankara’da okul servisleri yeterli mi?

Başkent Ankara’da öğrencilerin okul servislerinden yararlanmasında sorunlar yaşanıyor. Servis ücretlerinin yüksekliği ise velileri zora sokuyor.

Abone Ol

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Başkent Ankara'da da yakın zamanda okullar açıldı. Öğrencilerin eğitim hayatındaki en önemli unsurlardan biri olan ulaşımla ilgili alanda iki şey dikkatleri çekiyor. Birincisi servis ücretleri ikincisi ise velilerin çocuklarını okul servisleri ile okula göndermede okul servisi temin edememe sorunu.

Konu ile ilgili bu sektörde uzun yıllardır hizmet veren bazı sektör temsilcileri "okulların özellikle ilk haftasından başlayarak öğrenci servis kayıtlarının yoğun bir şekilde yapıldığını belirtirken. Bazı velilerin okul başında değil ilerleyen aylarda servis talep ettiğini ama servislerin zamanında dolmasından ötürü bu velilerin çocuklarına servislerde yer bulamadıklarını" ifade ettiler.

SERVİS ÜCRETLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Okul servisi işletmeciliği yapan işletmeciler servis işinin oldukça ciddi bir organizasyon ve sorumluluk getirdiğini belirterek bunun araç bakımının,  şoförün tecrübesinin ve  işini iyi yapmasının , servis rehberinin dikkatli ve çocuklara odaklı çalışmasının bir bütünlük oluştuğunu vurgularken ; fiyatlar konusunda kendilerinin değil resmi kurumların belirleyici olduğunu belirttiler.

Başkent Ankara okul servis ücretleri 2024-25 eğitim öğretim sezonunda şu şekilde belirlendi:

0-3 km arası yıllık 16.745 TL , 3-6 km arası yıllık 18.450 TL , 6-10 km arası yıllık 21.320 TL , 10-15 km arası 21.810 TL , 15 km'yi aşan her kilometre için 550 TL.

Bu ücretler dışında servis kullanan her öğrenci için servis rehberi hizmeti adına ek olarak 730 TL ücret alınıyor.