Bu illerde okullar tatil edildi! Bu illerde okullar tatil edildi!

Başkent Ankara genelinde öğrencilerin okula başlamasıyla erken saatlerde bir ulaşım yoğunluğu gözlendi. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" genelgesine göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları,  yeni eğitim öğretim yılında 2 Eylül Pazartesi başlamıştı.

2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri geçen hafta gerçekleşirken; tüm Türkiye'de öğrenciler bugün okullarında ders başı yaptılar.

Başkent Ankara'da da bugün binlerce öğrenci,  aileleri ile birlikte okul heyecanı yaşarken;   ders başı yapan öğrenciler öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla sıcak görüntüler verdi.

OKULLAR AÇILDI TRAFİK YOĞUNLAŞTI

Eğitimde  birinci dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayıp ve 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek. Bu süreçte başkentte ciddi bir öğrenci ulaşım yoğunluğu trafiği etkileyecek. Öyle ki ev ile okul arasında ulaşım mesafesi fazla olan lokasyonlarda veliler okul servislerini tercih ederlerken bazı velilerde özel araçlarıyla çocuklarını okula götürüp getirdiği için Ankara'da belli saatlerde ciddi bir trafik yoğunluğu oluşması bekleniyor. Bugün erken saatlerde okul çevrelerinde eğitimin birinci günü olmasının da etkisiyle yoğun bir araç trafiği gözlendi.

Muhabir: Onur Dedeoğlu