"Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu "Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu

Etkinliğe, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci, Guatemala’nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan ve Ankara’daki diplomatik misyon temsilcileri katıldı. Törene çok sayıda davetli de ilgi gösterdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekinci, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Guatemala arasında uzun yıllardır devam eden diplomatik ilişkilere değinerek, bu ödülün iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini belirtti.

Ekinci, Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki aktif politikalarına da dikkat çekerek, Türkiye ile Guatemala arasındaki ticaret hacminin artmasının iki ülke için de önemli olduğunu vurguladı.

Guatemala Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos ise ödülün Aytun’a verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Recinos, "Quetzal Nişanı"nın Guatemala’da insani, kültürel ve siyasi katkılar sunan kişilere verildiğini vurgulayarak, Aytun’un bu nişanı almaya layık görüldüğünü söyledi. Ayrıca, Kovid-19 pandemisi döneminde Türkiye’nin Guatemala’ya sağladığı yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Törenin sonunda, Büyükelçi Mehmet Erkan Aytun’a "Quetzal Nişanı" takdim edildi. Aytun, törende yaptığı konuşmada, İspanyolca olarak teşekkürlerini ileterek, bu ödülü almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Haber Bülteni