Spor

Ankara’da pedallar spor, sağlık ve sürdürülebilirlik için çevrilecek

Türkiye'nin en prestijli amatör yol bisikleti yarışmalarından biri olan Granfondo serisinin Ankara etabı, 25 Ağustos Pazar günü üçüncü kez düzenlenecek.

Abone Ol

Ankara'nın kalbinde pedal çevirecek olan 34 ülkeden ve 46 şehirden gelen yaklaşık 1500 sporcu, Bilkent Center'dan start alacak.

GRANFONDO ANKARA'DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonuyla gerçekleştirilecek bu dev organizasyon, hem yerel hem de uluslararası bisiklet sporuna yeni bir soluk getirecek. Kısa ve uzun parkur seçenekleriyle binlerce sporcunun mücadele edeceği yarış, sporun yanı sıra sürdürülebilirlik ve sağlıklı yaşam mesajlarını da güçlü bir şekilde vurgulayacak. Ayrıca, bu büyük etkinlik sırasında, Başkent’in turistik alanları tanıtılacak ve yarışa Ankara protokolünün de katılması bekleniyor.

SPOR TURİZMİ VE EKONOMİYE KATKI

Spor turizminin dünya genelinde yüz milyarlarca dolarlık bir pazara sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Granfondo Ankara'nın Başkent'e hem ekonomik hem de tanıtım açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor. Ankara’nın spor turizmi potansiyelini ön plana çıkaracak olan bu organizasyon, bölgeye binlerce konuğun gelmesiyle dev bir ekonomi yaratacak.

YARIŞ NEDENİYLE TRAFİĞE KAPALI OLACAK YOLLAR

Yarış süresince bazı yollar trafiğe kapalı olacak. Kapalı olacak yollar şunlar:

Bilkent Center 1597. Cadde
Bilkent 2 Kavşağı
Angora Bulvarı
Sakıp Sabancı Bulvarı
Anadolu Bulvarı
1071 Malazgirt Bulvarı
Çetin Emeç Bulvarı
Simon Bolivar Cadde
Turan Güneş Bulvarı
İncek Şehit Savcı M. Selim Kiraz Bulvarı
Bağlar Caddesi
Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı
Seyfi Saltoğlu Bulvarı
Angora Bulvarı
Turgut Özal Bulvarı
Tulumtaş Mahallesi yolları
Halaçlı Mahallesı yolları
Koparan Mahallesi yolları