Ekonomi

Ankara’da sebze fiyatları el yakıyor

Ankara’da sebze fiyatları vatandaşları zorlamaya başladı. Muhabirimiz Onur Dedeoğlu, çarşı-pazarın nabzını tuttu.

Abone Ol

Son yıllarda artan hayat pahalılığı özellikle vatandaşların mutfak alışverişini derinden sarstı. Ankara'da güncel market sebze fiyatları ciddi anlamda el yakıyor; öyle ki bazı sebze ürünlerinin fiyatı üçlü haneleri görmekte.

100 liranın üstünde satılan sebze ürünleri ve yüz liraya yakın sebze ürünlerinin oldukça fazla olduğu gözlenirken Ankara'da da vatandaşlar mutfak alışverişleri esnasında en çok tükettikleri sebze ürünlerini almakta zorlanıyor.

Mutfakların vazgeçilmez parçası olmasının yanı sıra sağlık için de büyük bir kahraman olan biber, tatlı ya da hafif acı lezzetiyle tanınır. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini, lif, A vitamini ve diğer önemli besin maddeleriyle, vücudu güçlendiren biber fiyat bakımından oldukça yüksek. Köy biberi 50 TL, kırmızı biber 70 TL, sivri biber 55 TL, kıl biber 75 TL, dolma biber 47,50 TL fiyatla marketlerde ki raflarda yerini alıyor.

Daha çok ot grubuna giren yeşillikler ise daha uygun fiyatlara satılırken fiyat oranları ise şu şekilde gözlendi: yeşil soğan 27,5 TL, semizotu adet 18 TL, nane adet 9 TL, kuzukulağı adet 10 TL, maydanoz adet 9 TL roka adet 9 TL, aysberk adet 25 TL, kıvırcık 20 TL, marul adet 25 TL.

BAMYA 125 TL

Bamya vitamin ve mineral açısından zengin bir içeriğe sahiptir. İçeriğindeki lif, protein, C vitamini, folik asit ve demir gibi sağlığa yararlı besin maddeleriyle vücut sağlığını destekler. Ayrıca düşük kalorili olması kilo kontrolüne yardımcı olur. Bamya bu kadar sağlıklı bir gıda iken fiyatı da el yakıyor. Kilosu 125 TL'den satılan Bamya vatandaşın boğazından geçmez oldu.

BARBUNYANIN YANINA YAKLAŞILMIYOR

Barbunya; folik asit, karbonhidrat, kalsiyum, protein, lif içerir. Barbunya, kanser türlerini önleyerek, kan şekerini düzenler. Kilo kaybını da destekleyen barbunya, içeriğinde mineral ve esansiyel amino asit bulundurur.

Vatandaşın sofrasından eksik olmayan salkım domates 30 TL, silor salatalık 25 TL, kabak 20 TL, patlıcan 27,50 TL, kokteyl domates 47,50 TL, taze fasulye 70 TL, kırmızı lahana 18 TL, ıspanak 30 TL, limon 75 TL, havuç 17,50 TL fiyatla satılıyor.