Yaşam

Ankara’da “tarihi” çalıştay için hazırlıklar yoğunlaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Dairesi ve Kültür Sanat Muhabirleri Derneği çalıştay için hazırlıkları yoğunlaştırdı. Çalıştay, Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü destekleriyle yapılacak.

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerleri anlama çalıştayı” projesi kapsamında hazırlıklar sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Daire Başkanı Bekir Ödemiş Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan Belpa Cafe düzenlenen Kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek Ulus tarihi kent merkezi yenileme çalışmaları başta olmak üzere Ankara’da tarihi mekanların korunması adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ankara basını ile bir araya gelmenin verdiği memnuniyeti dile getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankaralı gazetecilere selamlarını iletti.

Ödemiş, özellikle Ulus lokasyonu başta olmak üzere görüntülü olarak yapılan restorasyon, çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi ve apılması planlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

ANKARA'YA HİZMETLERİMİZ SÜRECEK

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir de yaptığı açıklamada, Ankara'ya, Ankaralı gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri olarak hizmetlerinin süreceğini belirtti. Gökdemir “2013 yılında kurduğumuz derneğimiz bünyesinde yüzlerce gazeteci meslektaşımızla ilişki kurup birçok faydalı projeye imza attık. Bundan sonra da Cumhuriyetimizin Başkenti Ankaramızın tarihine, kültürüne, değerlerine yönelik hizmetlerimiz olacak” diye konuştu.

Öte yandan toplantı sonrası Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Kale bölgesinde yapılan çalışmalar basın mensuplarına tanıtıldı.