Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ankara’nın birçok ilçesinde gençlere ücretsiz spor eğitimi veriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi kapsamında GSB spor okullarında verilen eğitimlerle geleceğin başarılı sporcuları Ankara’da yetişiyor. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen GSB Spor Okulları, çeşitli branşlarda ücretsiz spor eğitimleri sunmaya devam ediyor.

Yenimahalle Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen Kick Boks antrenmanları, sporu öğretirken eğlenceli bir ortam sunuyor. Cimnastik branşı ise aynı komplekste İl Müdürlüğü antrenörleri rehberliğinde uygulanıyor. Orhan Cemal Fersoy Spor Salonu'nda ise Voleybol dersleri, GSB Spor Okulları çatısı altında antrenörlerin koordinasyonuyla gerçekleştiriliyor. Sincan'da futbol eğitimleri ise yine ücretsiz olarak sunuluyor ve antrenörler tarafından yönlendiriliyor. Keçiören Taha Akgül Spor Kompleksi'nde Geleneksel Okçuluk, Karate, Voleybol ve Badminton branşlarında temel eğitim dersleri veriliyor. Batıkent Şehit Erdal Çetin Ortaokulu'nda ise Hokey dersleri düzenleniyor ve İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından temel eğitimler veriliyor.

Ayrıca, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında sunulan ücretsiz yüzme kursları da Ankara İl Müdürlüğü antrenörleri koordinesinde devam ediyor. Proje, Ankara'da yüzme öğrenmek isteyenlere destek olmayı hedefliyor.

Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ücretsiz olarak düzenlediği bu spor eğitimleri, gençlerin ve çocukların spor yapma imkanını artırırken, sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Muhabir: Cansel Yıldız