Yaşam

Ankara’da Uluslararası Kent Tiyatro Festivali başlıyor

Ankara'da 11-26 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest), sekiz ülkeden 15 gösteriyi ağırlayacak.

Abone Ol

Ankara, 11-26 Ekim 2024 tarihlerinde yepyeni bir tiyatro şölenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest), Türkiye ve dünyanın dört bir yanından hikâye anlatıcılarını bir araya getirecek. Festival, Etimesgut Belediye Başkanı ve Etimesgut Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu'nun önderliğinde, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde düzenlenecek. Bu kapsamda, sekiz ülkeden 15 gösteri Eryaman 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi (CKM) Kent Tiyatrosu Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

8 Ülkeden 15 Gösteri Etimesgut'ta Sahnelenecek

Festivalde, Yunanistan, Almanya, Portekiz, Fransa, Brezilya, İskoçya, Polonya ve Suriye gibi ülkelerden gelen ekipler sahne alacak. 15 günlük etkinlik boyunca yaratıcı atölye çalışmaları, ilham verici söyleşiler, konserler ve seyirci sohbetleri yer alacak.

11 Ekim'de festival, Haldun Taner’in "Vatan Kurtaran Şaban" oyununun prömiyeri ile başlayacak. Ardından Deniz Göktaş, Theodoros Terzopoulos, Tiago Rodrigues ve Taldans gibi tanınmış isimler sahne alacak.

KentFest, tiyatro ve dansın yanı sıra müzik ve enstalasyon disiplinlerine de yer veriyor. Festivalde ayrıca Ankara üzerine söyleşiler düzenlenecek. Erdal Beşikçioğlu, Yekta Kopan, Theodoros Terzopoulos ve daha birçok önemli isim bu söyleşilerde yer alacak.

Festival, Büyük Ev Ablukada grubunun akustik performansı ile 26 Ekim’de sona erecek.

Festivalin bir diğer öne çıkan kısmı ise profesyonel sanatçılar için düzenlenecek atölye çalışmaları olacak. Mustafa Kaplan, Filiz Sızanlı, Sernaz Demirel ve Vania Vaneau gibi isimler, katılımcılara sanatsal deneyimlerini aktaracaklar. Atölye çalışmalarına katılım için başvuru detayları festivalin internet sitesinde yer alıyor. Uluslararası Kent Tiyatro Festivali, Ankara’nın kültürel ve sanatsal zenginliğini uluslararası boyutta kutlayan önemli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.