Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor

TBMM Genel Kurulu'nda, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren 17 maddelik, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edildi. Sokak hayvanları yasası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sokak Hayvanları Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından hayvanseverler direnişlerini sürdürüyor. Ankara’da, Hayvanları Koruma Kanununun yürürlüğe girmesine rağmen devam eden "Yaşam Nöbeti"'nin 100. gününde hayvanseverler yeniden bir araya geliyor. Hayvanseverler, #YasayıGeriÇek etiketiyle, yasa karşıtı duruşlarını sürdürmeye devam ediyor ve etkinlikler sürüyor.

Ankara'da düzenlenen etkinlik kapsamında, Ankara'nın Çankaya İlçesinde bulunan Kuğulupark'ta 31 Ağustos Cumartesi günü Kedi evi atölyesi gerçekleştirilecek. Bu atölyede, evcil hayvanlar için kedi evleri yapılarak hayvan hakları savunulacak. Saat 11.00 ve 12.00 saatleri arasında düzenlenecek olan atölyenin ardından 15:00-16:30 saatleri arasında "Katliamın Gölgelerinde Çocuk Hakları" forumu düzenlenecek. 
Hatice Kapusuz, çocuk hakları savunucusu olarak forumu sunacak ve katliam yasasının çocuk hakları üzerindeki etkileri tartışılacak. 16:30-18:00 saatleri arasında ise "Katliamın Yasası Olur Mu?" forumu düzenlenecek. Avukat Tuğba Gürsoy ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatlarının katılımıyla gerçekleşecek forumda, yasa karşıtı hukukî argümanlar ele alınacak.

Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi, sokakta olduklarını ve direnişlerini sürdürdüklerini vurguluyor. Etkinlikler, tüm bireyler ve gruplar için açık olup, Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi taraından katılım ve destek çağrısı yapılıyor.

Muhabir: Cansel Yıldız