Ekonomi

Ankara’daki fabrikalarda dijital devrim gerçekleşiyor

Sanayi ürünleri üreten fabrikalar hayatımızın her alanına yayılan dijitalleşmeye ayak uydurmaya başladı. Ankara Sanayi Odası, Türkiye’nin ilk yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezini kurdu.

Abone Ol

Ankara Sanayi Odası ( ASO), sanayide dijitalleşme çabalarına hız verdi. Türkiye’nin ilk yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezini kuran ASO, model dijital fabrika simülasyonu oluşturdu.

ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Erol ve Ertuğrul Onat ile Meslek Komiteleri Üyeleri, Türkiye'nin ilk Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi ASO Model Fabrika’yı ziyaret etti. Ziyarette, Model Fabrika Direktörü Ufuk Kaya, merkezin çalışma ve uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

BOX SIMULATION

Ziyarete katılan ASO 2 No’lu Medikal Sanayi, 3 No’lu Muhtelif Gıda Sanayi, 11 No’lu Plastik ve Plastik Ürünleri Sanayi, 13 No’lu Yapı Elemanları İmalat Sanayi, 16 No’lu Demir ve Metal İşleri Sanayi, 18 No’lu Fabrikasyon Metal Ürünleri Sanayi, 20 No’lu Elektronik Sanayi, 23 No’lu Isıtma ve İklimlendirme Cihazları Sanayi, 24 No’lu Genel Amaçlı Makina ve Yedek Parça Sanayi, 33 No’lu Hazır Yemek Sanayi, 35 No’lu Bilgisayar Yazımları Sanayi ve 37 No’lu Metal Yapı ve Parçaları Sanayi Meslek Komitesi Üyeleri, yalın üretim tekniklerinin uygulandığı “Box Simulation” isimli oyunu oynadı.