Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını yürürlüğe koydu. Bu düzenlemeye göre, Ankara'daki berberler pazar günleri kapalı olacak. Bu karar, çalışan erkeklerin saç sakal tıraşı, kadınların ise kişisel bakımlarını genellikle hafta sonuna denk getirdiği düşünüldüğünde esnafların kafası karıştı ve izin gününün yeniden düzenlenmesi talep edildi. 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren karar doğrultusunda, Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da kentteki berberlerin pazar günleri çalışmayacağı konusunda, "Bu kararı berberler olarak bekliyorduk. Aslında çoğu berber pazar günleri kapatıyordu ancak herkes bu kuralauymayınca kapatanlar da açmak zorunda kalabiliyordu. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet ortadan kalmış oldu," dedi. 

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden Ankara Ticaret Odasına iletilen yazıda ise Pazar günleri çalışması gereken berberler için Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından izin belgesi oluşturulabileceği duyuruldu.

Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada, "Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen yazıda, kuaför, berber ve güzellik salonlarının belirlenen istisnalar kapsamında pazar günleri çalışabilmesi için iş yeri açma izin belgesi verme yetkisinin, iş yerinin bağlı bulunduğu meslek odalarına verildiği bildirilmektedir. Bu kapsamda, “Çalışma İzin Belgesi” almak isteyen üyelerimizin, http://portal.atonet.org.tr üzerinden giriş yaparak, “Online İşlemler” menüsü altında yer alan “Çalışma İzin Belgesi” sekmesinden “Yeni Belge Talebi” butonuna tıklayarak, ilgili alanları doldurmaları gerekmektedir. " ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamalara göre, Ankara'da berberler pazar günleri kapalı olacak. Dükkanını Pazar günü açması gereken esnaflar ise Ankara Ticaret Odası'ndan izin belgesi alarak Pazar günleri dükkanlarını açabilecek.

Muhabir: Cansel Yıldız