Her yıl Eylül ayının üçüncü haftası (okulların açıldığı ilk hafta ) İlköğretim Haftası olarak kabul edilir ve okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenir. Bu hafta boyunca okumanın önemi, okulun değeri ve kutsallığı halka anlatılır. Okumanın - yazmanın önemi, gazete, dergi, radyo ve televizyonlarda hafta boyunca anlatılmaya çalışılır.

Ankara'nın ilkokullarında da İlköğretim Haftası Öğretmen, öğrenciler ve velilerin katılımlarıyla gerçekleşen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyetin geleceği olan minik öğrenciler yaptıkları gösterilerle dikkat çektiler.

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

Her yıl okulların açıldığı ilk hafta kutlanan İlköğretim Haftası bu sene de çeşitli etkinliklerle 9-13 Eylül tarihleri arasında kutlanırken Ankara'da eğitim-öğretim hayatını sürdüren ilkokul öğrencileri öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları şiir, müzik ve kareografi sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ankara'nın ilköğretim okullarında yapılan törenler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken öğrencilerin Atatürk ve Türk Bayraklı kıyafetler giymeleri beğeni topladı.

Bizde İlköğretim Okullarında okuyan ve çalışan öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlarken ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünü hatırlatmak istiyoruz:

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Muhabir: Onur Dedeoğlu