Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Okullarını temizleyemeyen okullara yardımcı olalım" çağrısında bulunarak, 600'ün üzerinde okulun temizlik yardımı için başvurduğunu açıkladı. Yavaş, toplamda 925 okuldan hijyen talebi alındığını ve bugüne kadar 232 okula yardım sağlandığını belirtti. Ancak, 113 okul bu taleplerinden vazgeçti.

Yavaş, okullarda temizlik talebinde bulunan 271 okuldan 113'ünün talebini geri çektiğini vurguladı. Okul müdürlerine, "Belediyeden hiçbir şey istemeyin" şeklinde mesaj atıldığını ifade ederek, duruma tepki gösterdi. "Biz zehirli gıda falan vermiyoruz. Biz temizlik malzemesi veriyoruz. Bir de okulları temizlemeye talibiz. Böyle bir olayın bu kadar ülke gündemine taşınmasını da gerçekten garipsiyoruz. Biz bütün kurumlarla iş birliği yapmaya hazırız. Yeter ki oradaki çocuklar güzel bir şekilde eğitimlerini alsınlar," dedi.

Sosyal Medyada Yansımalar

Yavaş’ın açıklamalarının ardından, olay sosyal medya gündeminde geniş yankı buldu. Birçok kullanıcı, okullarda temizlik eksikliği ve Yavaş’ın bu konudaki çabalarının engellendiğine dair tepkilerini dile getirdi. Tepkiler, eğitimde hijyenin önemine dikkat çekerken, okulların temizliğinin sağlanmasının kritik olduğunu vurguladı. Bir sosyal medya kullanıcısı, “#OkullarınDurumu kötüyü çoktan geçti, iğrenç hâle geldi. Mansur Yavaş belediye eliyle halletmeye çalışırken üstten mesajlarla okul müdürlerinin temizlik talepleri geri çekildi. Aynısını pandemide de depremde de gördük. Eğitimden tasarruf olmaz. Kendiniz yapmıyorsunuz, yapana neden engel oluyorsunuz?” şeklinde yazdı.

Öne çıkan tepkiler arasında, kullanıcılar şu şekilde yorum yaptı:

  • "#OkullarınDurumu kötüyü çoktan geçti, iğrenç hâle geldi. Mansur Yavaş, belediye eliyle halletmeye çalışırken üstten mesajlarla okul müdürlerinin temizlik talepleri geri çekildi. Aynısını pandemide de depremde de gördük."

  • "Eğitimden tasarruf olmaz. Kendiniz yapmıyorsunuz, yapana neden engel oluyorsunuz? #OkullarınDurumu"

  • "Okullarda temizlik personeli yok. Okul yurtlarında doğru düzgün kahvaltı, öğle ya da akşam yemeği yok. Çocuklar tuvaletleri bile kendileri temizliyor. Türkiye yüzyılında Milli Eğitim şahlanıyor."

Bu eleştiriler, okullardaki hijyen sorununu gündeme taşırken, sosyal medya kullanıcıları ve veliler, bu konuda daha fazla önlem alınmasını talep etti.

Muhabir: Cansel Yıldız