Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) tarafından Mengen Belediyesi ev sahipliğinde 37'inci Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali düzenlenecek. 23 Ağustos 2024 tarihinde Mengen’de başlayacak olan festivale Ankara başta olmak üzere kırk bir ilden aşçılar katılarak yöresel ürünleri tanıtacak.

Mengen'de Lezzet Zirvesi

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) tarafından bu yıl 37'incisi gerçekleşecek olan Mengen Uluslararası Aşçılık ve Gastronomi festivalinin temel amacı, Türk mutfağının dünya mutfakları içerisindeki bilinirliğini arttırmak, yöreyi ve yemeklerini tanıtmak, aşçıları bir araya getirmek ve aralarındaki dayanışmayı artırarak aşçılık mesleğinin önemine vurgu yapmaktır.  

Üç gün sürecek olan 37. Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde aşçılar yaptıkları yemeklerle ustalıklarını sergilerken, ziyaretçiler ise yemeklerin yapımı sırasında festival alanında gözlemleyerek yemek tadımı yapabilecek. 


37. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Gastronomi festivali’nde Coğrafi işaretli yöresel ürünler sergilenirken aynı zamanda “Yöresel Yemek", Yerelden Ulusala Şef Tabağı", "Coğrafi İşaretli Yemek", "Yılın En Genç Şefi" ve "Kapalı Kutu” kategorilerinde yemek yarışmaları düzenlenecek. Dünyada benzeri olmayan bu önemli festival ile Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Mengen Belediyesi bir ile imza atıyor. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız