Ankara Tabip Odası, çalışanların aleyhine olan vergi adaletsizliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği eylemlerini 22 haftadır sürdürüyor. Hekimler, vergi sistemindeki adaletsizliklerin sona ermesi talebiyle seslerini duyurmak için bir araya geliyor.

Bu kapsamda düzenlenecek olan yeni eylem, 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 12.30'da Batıkent 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) gerçekleştirilecek.

Ankara Tabip Odası, vergi adaletsizliğine karşı uzun süredir devam eden bir mücadele yürütüyor. Hastane işletmelerinin sıfır vergi verirken, çalışanlardan yüzde 35 vergi alınması, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı. Bu durum, çalışanların omuzlarına haksız bir vergi yükü bindirirken, büyük işletmelerin vergi muafiyetlerinden yararlanması, adalet duygusunu zedeliyor.

Ankara Tabip Odası yetkilileri, vergi adaletsizliğine karşı yürüttükleri mücadelenin önemine vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı:

Ankara’da taklit ve tağşiş yapan işletmeler hangileri? İşte, isim isim liste Ankara’da taklit ve tağşiş yapan işletmeler hangileri? İşte, isim isim liste

"Vergi sistemindeki adaletsizlikler, sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm çalışanları mağdur etmektedir. Hastane işletmeleri sıfır vergi verirken, çalışanlardan yüksek oranlarda vergi alınması kabul edilemez bir durumdur. Vergide adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve susmayacağız."

Muhabir: İrem Arslan