Yaşam

Ankaralı izciler İzmir’de dünya izcileri ile buluştu

Ankara merkezli Tüm İzcilik ve Gençlik Konfederasyonu’na üye izciler İzmir Bademli deniz Kampı’nda dünya izcileri ile bir araya geldi.

Abone Ol

Uluslararası arenadan farklı ülkelerin İzcileri, İzmir Dikili /Bademli Deniz Kampı’nda buluştular. Ankara merkezli Tüm İzcilik ve Gençlik Konfederasyonu(TİGKON) Başkanı Duran Yurdungüzeli ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Çakır, Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Serp Şala, Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Aksoy, Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dönmez, Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Dönmez ile birlikte Türkiye'nin birçok şehrinin yanı sıra Ankara'dan izciler de bu kampa katıldılar.

Ankara sivil toplum hayatının da yakından tanıdığı Türkiye'nin en önemli izcilerinden TİKGON Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Çakır şunları söyledi:

Dünya izcileri kardeştir insanca kardeşçe sevgi dolu saygı merhamet ile ahlak kurallarını içselleştirmiş doğaya hayvanlara ve hayvan haklarını duyarlı dünya kardeşliğini aklı ve yüreği ile onaylamış Tanrı inanan ve bütün insanlığı tanrının yarattığı kutsal varlık olarak benimsemiş ve özümsemiş kardeşlerimiz ile bir araya geldik İyi ki geldik görüştük buluştuk ve her birimiz birbirimizi sevgiyle doluyduk andımız ve töremiz gereğince.

KÜLTÜRÜMÜZDE AYRIMLAR YOKTUR

İzcilik kültüründe din, ırk, cinsiyet ve dil gibi ayrımlar gözetilmez diyen Çakır, "Politik amaçlardan uzak ve gönüllülük ilkesine dayalı bir anlayış hâkimdir. Üniformalı faaliyetlerin yürütüldüğü izcilik teşkilatları; cesur, sağlıklı, akılcı düşünebilen, vatansever ve dayanışma bilincine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar" dedi.

Türk izciler, yurtdışından gelen yabancı izcilerle hatıra fotografı çektirdiler.