Yaşam

Ankaralı mali müşavirlerin tepkisi dinmiyor

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO)öncülüğünde toplanan yüzlerce mali müşavir, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmişti.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO)öncülüğünde toplanan yüzlerce mali müşavir, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmişti. Yapılan basın açıklamasında Mali Müşavirler ve ASMMMO yöneticileri yanlarındaki bilgisayarları yere vurarak kırmış ve yaşadıkları sorunlara tepki göstermişti. Son olarak ASMMMO meslek örgütünün internet sitesinde yapılan yazılı açıklama ile son günlerde iktidarın uyguladığı bazı yaptırımlara yeniden tepki gösterildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA TEPKİ

ASMMMO yönetimi yaptığı açıklama ile kamuoyu ile şu görüşlerini paylaştı : Enflasyon düzeltmesi konusunda dile getirdiğimiz sorunlar ve çözüm önerilerimiz zamanında dikkate alınmadı. Düzeltme işlemlerini yapmak ve beyannameleri hazırlamak zorunda kaldık. Bu defa gece gündüz çalışarak yaptığımız işlemler yok sayılmaktadır. Kötü bir zamanlama ile uygulama değiştirilmektedir. İçerik olarak geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi ve vergi etkisi bertaraf edilerek kısmen söylediğimiz noktaya gelinse de ihtiyari olması gereken işlemleri sil baştan yapmak anlamına gelen tebliğ taslağı bu şekliyle yayınlanamaz ve uygulanamaz. Maliye Bakanlığı'nın meslek örgütlerini yok sayarak düzenleme yapmasının sakıncaları bir kez daha net bir şekilde görülmüştür.