Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarına (STK) yönelik önemli bir destek fırsatı olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fonu'nun 2024 dönemi başvuruları devam ediyor.

Bir Adım Var Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation işbirliğiyle hayata geçirilen bu fon, bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye yönelik projeleri ve kapasite güçlendirme faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyor.

SON TARİH: 1 TEMMUZ 2024

Fona başvurmak isteyen kuruluşların başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, 1 Temmuz Pazartesi günü saat 18:00’e kadar göndermeleri gerekiyor. Başvuruların zamanında ve eksiksiz yapılması, değerlendirme sürecinde önemli bir kriter olarak öne çıkıyor.

TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

DESTEKLENECEK PROJELER

2024 dönemi kapsamında desteklenecek projelerin odağında, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye yönelik aşağıdaki çalışmalardan en az bir tanesinin bulunması bekleniyor:

Farkındalık Yaratma Çalışmaları: Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını toplumun geniş kesimlerine anlatarak farkındalık yaratmayı sağlayan atölye, eğitim ve kampanya gibi çalışmalar.

Mevcut Hizmetleri Sürdürme: Kadın danışma/destek merkezi, kadın yaşam evi gibi mevcut çalIşmalarını/hizmetlerini devam ettirmek isteyen kuruluşların faaliyetleri ve devam projeleri.

Kapasite Artırma Faaliyetleri: Kuruluşların temel faaliyetlerini ve projelerini hayata geçirme kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar.

Savunuculuk Faaliyetleri: Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair savunuculuk faaliyetleri.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Tüzel Kişilik: Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler, sendikalar, vakıf üniversitesi uygulama ve araştırma merkezleri, federasyonlar/konfederasyonlar başvurabilir.

Faaliyet Alanı: Çalışmalarının odağında toplumsal cinsiyet eşitliği olan ve aktif olarak faaliyet gösteren kuruluşlar.

Gelir Şartı: 2022 yılı gelirleri 4.000 TL – 4.000.000 TL arasında olan kuruluşlar başvurabilir. 2023 yılı ve sonrasında kurulan kuruluşlar için bu kısıt geçerli değildir.

HİBE TUTARI NE KADAR

2024 dönemi kapsamında STK’lara dağıtılacak hibenin toplam tutarı en az 2.000.000 TL’dir. Başvuru yapan STK’lar, hibe programından en fazla 675.000 TL talep edebilir. Bu önemli destek, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan kuruluşların projelerini hayata geçirmelerine ve kapasitelerini artırmalarına büyük katkı sağlayacak.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş