2017 Yılında KOAH rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve bir süredir sağlık sorunları yaşayan Ankaralı Turgut’a, mide ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kanser teşhisi konuldu. Bir süredir tedavi gören ünlü türkücüyü Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin geçtiğimiz günlerde ziyaret etti. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ziyarette, Ankaralı Turgut için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu vurgulamıştı. Başkan Şahin, verdiği sözü tutarak ünlü sanatçıya zor zamanında destek olmak için harekete geçti.

Veli Gündüz Şahin, kızlarının evinde kalan ve maddi zorluklar çektiği belirtilen Ankaralı Turgut için elini taşın altına koydu. 26 Eylül 2024 tarihinde Mamak Belediyesi tarafından maddi zorluk çeken Ankaralı Turgut için yardım konseri düzenlenecek.

Ankaralı Turgut’un sağlık koşullarının daha iyi olması için düzenlenecek olan yardım konserine sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin katılması bekleniyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in himayesinde 26 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yardım konserinin detayları ise henüz belli değil.

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Ankaralı Turgut Kimdir?

Tam adı Turgut Karataş olan Ankaralı Turgut, 1963 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Müzik hayatına 12 yaşındayken köy düğünlerinde darbuka çalarak başlayan Turgut Karataş, Askere gidene kadar müzisyenlik yapmıştır.

Ailesinde müzisyen sayısının çok fazla olması onun da müzisyen olmasına olanak sağlamıştır ve darbuka çalan Ankaralı Turgut, bir taraftan da Ankara'nın oynak türkülerini söylemeye başlamıştır. Askerlik dönüşü yöresel olarak ilk albümünü çıkaran Ankaralı Turgut daha sonra amatör olarak üç albüm daha çıkarmıştır.

1994 yılında İstanbul'a giden Ankaralı Turgut, Tarkan'ın Oynama Şıkıdım isimli eserini "ti"'ye alarak profesyonel anlamda ilk albümünü yaptı. Bu albümü reklamsız 300 bin satınca ardından Barış Manço'nun "Oku Bakim"i değiştirerek ikinci albümünü yaptı. Bir boru firmasının reklamından etkilenerek sözlerini yazdığı Döşiyelim Abi isimli türküsü artık her yerde dinlenmekte ve çalınmaktadır.

1986 yılında evlendiği imam nikahlı eşi Hülya Sakar’dan 2006 yılında ayrıldıktan sonra Meltem Karataş ile evlendi. İki ay sonra da 2007 yılında boşandı. İlk eşinden 5 çocuğu vardır. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ünlü türkücü Ankaralı Turgut’a, mide ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kanser teşhisi konulmuştur. Ankaralı Turgut kızları ile birlikte Ankara’da yaşamını sürdürmektedir.

Muhabir: Cansel Yıldız