Mars Express filmi Ankara'da gösterimde: Bilim kurgu severler için kaçırılmayacak etkinlik! Mars Express filmi Ankara'da gösterimde: Bilim kurgu severler için kaçırılmayacak etkinlik!

Etkinliğe Çubuk Kaymakamı Vehbi Bakır, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Eranıl, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kutlama programı, Barbaros Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gözde Ketenci'nin Ankara'nın başkent oluşunun önemini anlatan konuşması ile başladı.

Şiirler, Türküler ve Orotoryo ile Ankara'nın Tarihi Canlandı

Törende Ankara'nın başkent olma sürecini anlatan şiirler ve türküler dinleyicilerle buluştu. Bunun yanı sıra, video gösterisi eşliğinde Ankara'nın tarihine ışık tutan anılar canlandırıldı. Programın devamında öğrenciler, oratoryo ve piyes gösterileriyle Ankara'nın başkent oluşunun anlamını vurguladı.

Seymen Ekibi Halk Oyunları ile Sahne Aldı

Etkinlikte ayrıca, öğrencilerden oluşan Seymen ekibi, Ankara yöresine özgü halk oyunları gösterisi sundu. Seymen ekibinin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

Ankara Türküleriyle Coşku Zirveye Taşındı

Barbaros Ortaokulu müzik öğretmeninin yönetiminde sahne alan koro, Ankara türküleriyle programa renk kattı. Öğrencilerin seslendirdiği türkülerin ardından, salonda coşku dolu anlar yaşandı.

Programın sonunda, Çubuk Kaymakamı Vehbi Bakır ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirerek o anları ölümsüzleştirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı