Dursun Tandoğan, "Ankara'nın döneri kendine özgüdür. Her döner Ankara'nınkine, Ankara'nınki de başka dönerlere benzemez. Ateşi mangal kömürüdür. Eti ise, biraz yağlıca parçalardan seçilir, bütün bütündür. Öteki dönerlerde olduğu gibi araya kıyma döşenmez." dedi.  
  
Ankara Dönerinin yapılışı hakkında bilgi veren Dursun usta, " Ankara dönerinin yapımı biraz zor. Herkes yapamıyor, tüpü çevirip kızartıp veriyorlar ama gerçek döner öyle yapılmaz.  Ankara dönerinin özelliği kuzu etinden yapılıyor olmasıdır. Eski usul Ankara döneri 7-8 aylık erkek kuzudan yapılır. Önce kuzu etini tek tek ayıklıyoruz. Bir gün önceden döner etinin terbiyesi yapılıyor. Terbiyesi yapılan kuzu etleri ertesi gün kuzu şişe takılıyor ve Meşe kömüründe pişen dönerin sunumu yapılıyor" şeklinde konuştu. 

Ankara'da başka örneği yok  

Babadan oğula geçen döner ustalığını yaşadığı sürece devam ettireceğini vurgulayan Tandoğan, "Ben dördüncü döner ustasıyım. Elli yıldır Ankara döneri yapıyorum. Benden önceki usta abimdi, abimden bana geçti. Şu anda Ankara dönerini eski usullerle sadece ben yapıyorum. Bu işin eskilerinden bir tek biz kaldık. Eski usul Ankara dönerini yapanların çoğalmasını bu lezzetin devam etmesini istiyoruz. Günümüzde fastfood çoğaldı. İnsanlar işin kolayına kaçıyor artık kömürde bile pişiren kalmadı. Ben yaşadığım sürece Ankara Döneri yapmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı. 

Altındağ'da Temizlik Vurgusu Altındağ'da Temizlik Vurgusu

Kale sokakta bulunan dükkanda, Dursun ustanın hazırladığı Ankara Döneri öğlen saat 11.00'de pişirmeye başlıyor. Döner, saat 14.00'da bitiyor ve köfte yapılıyor. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız