Türk Sinemasıyla özdeşleşen Yeşilçam Sinema Kültürünün bir benzer versiyonu da Başkent Ankara'da hayat bulacak. Ankara'da dizi, sinema ve tiyatro ile ilgilenen yüzlerce insandan oluşan bir topluluk bu hususta örgütlenerek dernek kurma çalışmalarına hız verdi.

Dizi sinema ve tiyatro sektöründe yaşanan emek sömürüsüne karşı durmak ve bu alanda emek harcayan insanların başarılı projelerini hayata geçirmek adına birlik ve beraberliği savunduklarını belirten dizi sinema ve tiyatro oyuncuları Ankara'da mesleki bir örgütlenmenin ilk adımını atıyorlar.

DERNEK KURULUYOR

Başkanlığını Şerafettin Yener'in yapacağı oluşumun adı Ankara Sinema ve Oyuncular Derneği olacak. Merkezi Kızılay'da olacak derneğin halihazırda 490 üyesi potansiyel üyesi bulunuyor. Kadın ve erkek çok sayıda oyuncunun derneğe üye olması beklenirken burada yer alacak oyuncuların Ankara'da çekimleri yapılan ve sahne aldıkları yapımların bazıları şunlar: 

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Gönül Dağı,  Bir Cumhuriyet Şarkısı,  Buğday Taneleri  Chaplin Dörtlüsü , Sezen Aksu Belgeseli , İş Bankası'nın 100 yıl belgeseli, Vefa Sokak, Behzat Ç, Kumpas, Karaağaç Destanı, Deniz Yıldızı.

Kızılay Adakale Sokak'ta Genel Merkezi bulunan Ankara sinema ve oyuncular Derneği Eylül ayında kurulacak. Dernek kurulum öncesi son toplantısını yapan dizi sinema ve tiyatro oyuncuları toplantının ardından hatıra fotoğrafı çekindiler.

Muhabir: Onur Dedeoğlu