Avustralya’da, 1987 yılında yaşanan korkunç bir olay, 37 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Tarikat üyesi Ellen Rachel Craig, iki yaşındaki kızı Tillie Craig'i plastik bir boruyla döverek öldürdü. O dönemde olayı tarikat lideri Alexander Wilon'a haber veren Craig, küçük kızın cesedinin tarikat lideri tarafından gömüldüğünü belirtti.

İhbar Üzerine Yeniden Soruşturma Başlatıldı

Olay, 2022 yılında gelen bir ihbar üzerine tekrar araştırılmaya başlandı. Yapılan soruşturma sonucunda Ellen Rachel Craig tutuklandı ve 37 yıl sonra mahkeme önüne çıkarıldı. Mahkeme sırasında, Craig’in üyesi olduğu tarikatın, çocuklara yaşlarına bakılmaksızın ev işleri yaptırdığı ve disiplin amacıyla şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Ankara’da polis ekipleri kaza yaptı: 2 polis yaralı Ankara’da polis ekipleri kaza yaptı: 2 polis yaralı

“Korkunç Bir Şey Yaptım”

Mahkemede savunma yapan Ellen Rachel Craig, "Korkunç bir şey yaptım, kendimi asla affetmeyeceğim" diyerek pişmanlığını dile getirdi. 1987 yılında yaşanan olayın ardından tarikat tarafından ihraç edilen Craig, Yeni Zelanda'ya kaçtı ve burada yıllarca saklandı. Ancak gelen ihbar sonucu yıllar sonra adaletle yüzleşmek zorunda kaldı.

Baba 30 Yıldan Fazla Süreyle Kızını Aradı

Olayın bir diğer trajik boyutu ise, küçük kızın babası Gerard Stanhope’un yaşadıkları oldu. Kızını 30 yıldan fazla bir süre arayan Stanhope, eski eşinin tutuklanmasıyla birlikte gerçeği öğrendi. Stanhope, yıllarca süren belirsizliğin ardından kızının akıbetini öğrenmenin acısını yaşadı.

Muhabir: Haber Bülteni