Asayiş

Antakya’da orman yangını: Kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Hatay Antakya’da gece saatlerinde başlayan orman yangınına hem karadan hem havadan müdahale ediliyor. Alevlerin kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor.

Abone Ol

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi Fırnız Yaylası'nda gece saatlerinde başlayan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgeden yükselen alevler vatandaşları tedirgin etti.

İhbar üzerine hızla harekete geçen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak için 7 arazöz ve 4 su tankeri ile bölgeye ulaştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Ekipler, gece boyunca alevlerle karadan mücadele etti.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına havadan müdahale etmek amacıyla bölgeye 4 helikopter sevk edildi. Hem karadan hem de havadan yapılan müdahalelerle yangının kontrol altına alınması hedefleniyor. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.