Turizm cenneti Antalya’da son iki gündür etkili olan sıcak hava dalgası, bugün daha da yoğun hissedildi. Kentte termometreler 46 dereceyi gösterirken, aşırı sıcaklar nedeniyle sahillerde kimse kalmadı.

İklim değişikliğinin de etkisiyle yumuşak bir kış mevsimi geçiren Antalya, yazın ilk sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. Termometrelerin 46 dereceyi gösterdiği kentte, nem oranı ise yüzde 9 olarak ölçüldü. Genellikle tatilcilerin ve Antalya sakinlerinin doldurduğu Konyaaltı Sahili, aşırı sıcaklar nedeniyle boş kaldı. Şehir sakinleri ve turistler, sıcak hava sebebiyle evlerinden ve otellerinden çıkmamayı tercih etti.

Sıcaklık Sahilleri Boşalttı

Sahile sandalyesini alarak arkadaşıyla sohbet etmeye gelen İsmail Yılmaz, Konyaaltı Sahili’ne geldiklerinden sadece 15 dakika sonra yüksek sıcaklığa dayanamayarak eve dönme kararı aldıklarını belirtti. Yılmaz, “Hissedilen hava sıcaklığı 50 derece” dedi.

Kırşehir’den ailesiyle düğün için geldiğini söyleyen Latife Köksal ise, “Kırşehir’den gelip torunumun düğününü yaptık, burada da deniz balayı yapıyoruz. Antalya çok sıcak, ağacın altında oturuyoruz. Gündüzleri buraya geliyoruz, yiyor içiyor sohbet ediyoruz. Antalya’yı çok seviyoruz” diye konuştu.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Aşırı sıcaklar nedeniyle kentteki birçok plaj ve açık alan boş kalırken, sağlık yetkilileri vatandaşları güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Uzmanlar, sıcak hava dalgasının birkaç gün daha süreceğini belirterek, özellikle yaşlılar ve çocukların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA