Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Antalya'da, sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini Konyaaltı sahiline attı. Öğlen saatlerinde hava sıcaklığının 39 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece ölçüldüğü kentte, vatandaşlar serinlemek için çeşitli yöntemler denedi.

Denizde ve Gölgede Serinleme Çabaları

Bazı vatandaşlar denize girerek serinlemeye çalışırken, kimileri şemsiye altında veya ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı. Ancak bazı vatandaşların serinlemek için bulduğu ilginç yöntemler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Kamyonet Kasasında Sulu Seyahat

Kamyonetin kasasını naylon ile kaplayan bir vatandaş, kasaya doldurduğu suya çocuklarını da alarak serinlemeye çalıştı. Seyir halinde olan ve çevredekilerin şaşkın bakışları arasında, su dolu kasada çocuklar bunaltıcı sıcakta serinlemeye çalıştı.

Su Kanalında Masa ve Sandalyeler

Bir başka noktada ise vatandaşlar, Cam Piramit içerisindeki alanda su içerisine masa ve sandalye atarak serinlemeye çalıştı. Yanlarında çocukların oyun havası eşliğinde suda eğlenceli vakit geçirmeleri de dikkat çekti.

Antalya'da yaşanan bu aşırı sıcaklar, vatandaşları farklı ve ilginç serinleme yöntemleri bulmaya iterken, sahil ve diğer açık alanlar dolup taştı. Sıcak havaların devam etmesi beklenirken, vatandaşların dikkatli olmaları ve güneşin zararlı etkilerinden korunmaları önemle tavsiye ediliyor.



Kaynak: İHA