Antalya’da aniden bastıran ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Antalyalılar sağanak yağışa hazırlıksız yakalanırken, birçok kaza da meydana geldi. Havalimanı kavşağında devrilen bir midibüste yolcu olmaması, olası bir faciayı önledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün perşembe günü iç batı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtmesinin ardından, bugün saat 22.30 sıralarında Antalya’da sağanak yağış etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren yağmur ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına ve yağışa hazırlıksız yakalanan Antalyalılar, otobüs durakları ya da apartman altlarına sığındı.

Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor

Yağışın getirdiği olumsuzluklar şehir merkezindeki yollarda trafik sıkışıklığına neden olurken, bazı noktalarda su birikintileri oluştu. Rüzgarla devrilen ağaçlar, park halindeki otomobillere zarar verdi. Sağanak yağışın etkisiyle birçok kaza meydana geldi. Saat 23.00 sıralarında, Antalya D-400 karayolu havalimanı kavşağında, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 07 C 82475 plakalı midibüs, önce yol kenarındaki refüje ve demir bariyere, ardından aydınlatma direğine çarparak yan devrildi.

Yan devrilen midibüs daha sonra Gökçe T. yönetimindeki 34 HFS 447 plakalı otomobile çarptı. Kazada yaralanan midibüs sürücüsü, 112 ekipleri tarafından Kepez Devlet Hastanesine götürülürken, midibüs içerisinde yolcu olmaması, büyük bir facianın yaşanmasını engelledi. Kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücüsü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaynak: İHA