Asayiş

Antalya'da yasak aşk iddiası imamı canından etti: Uçurumdan aşağı attılar!

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde eski imam Mustafa Keyik’in cesedi bir uçurumda bulundu. Soruşturmada, amcası ve kuzeni tarafından öldürülen Keyik’in cinayeti kaza süsü verilerek örtbas edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde eski imam Mustafa Keyik’in (46) cesedi, Köprülü Mahallesi Hacı Beleni mevkiindeki bir uçurumda bulundu. Keyik'in başından vurularak öldürüldüğü tespit edilirken, olayın arkasında cinayet planı olduğu ortaya çıktı. Jandarma tarafından yapılan soruşturma sonucunda, Keyik’in amcası Fedai Solak, kuzeni Tolga Solak ve M.S. (19) tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Geçtiğimiz cumartesi günü bir vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak uçurumda bir ceset gördüğünü bildirmesi üzerine, bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin eski din görevlisi Mustafa Keyik’e ait olduğu ve başının arkasından tüfekle vurulduğu tespit edildi. Ayrıca, Keyik'in kamyoneti de uçurum kenarında yamaca çarpmış şekilde bulundu.

7 Şüpheli Gözaltına Alındı

Soruşturmayı yürüten Gündoğmuş Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin desteğiyle yaptığı araştırmada, Mustafa Keyik’in bir süredir M.S. ile gönül ilişkisi yaşadığını ortaya çıkardı. Bu bilgi ışığında M.S. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen 7 kişi gözaltına alındı.

Cinayete Kaza Süsü Vermeye Çalıştılar

Jandarmadaki ifadeler sonucunda, Mustafa Keyik'in M.S., amcası Fedai Solak ve kuzeni Tolga Solak tarafından planlanarak öldürüldüğü, ardından cesedinin uçurumdan atıldığı tespit edildi. Şüpheliler, cinayeti kaza gibi göstermek amacıyla Keyik'in kamyonetini olay yerine çarptırarak sahte bir kaza süsü vermeye çalıştılar. Jandarmadaki sorgularının ardından şüpheliler, Gündoğmuş adliyesine sevk edildi. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan M.S., Fedai Solak ve Tolga Solak tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden M.S., Fedai Solak ve Tolga Solak, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.