Husiler’den Tel Aviv’e İHA saldırısı! Husiler’den Tel Aviv’e İHA saldırısı!

Antalya’nın Serik ilçesi Yumaklar bölgesinde dün saat 14.00’te başlayan orman yangını, ekipler ve vatandaşların yoğun çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İlk tespitlere göre, elektrik direğinin devrilmesi sonucu çıkan yangında 60 hektarlık alan etkilendi.

Yangın sırasında vatandaşlar, hayvanlarıyla birlikte evlerini tahliye etti ve ormanda bulunan canlıları kurtarmaya çalıştı. Bir vatandaş, oğluyla birlikte bir kirpiyi kurtararak serinletmeye çalıştı. Genç bir kız ise alevlerin olduğu bölgede anne ve babasının mahsur kaldığını belirterek, "Bütün mahalle yandı. Lütfen yardım edin. Annem babam mahsur kaldı" diye yardım çağrısında bulundu.

Tahliye ve Müdahale Devam Ediyor

Yangın nedeniyle 30 ev tedbir amaçlı tahliye edilirken, vatandaşlar evlerinden jandarmanın yardımıyla ayrıldı. Yangında can kaybı ve yaralanan kimsenin olmadığı ve yanan ev bulunmadığı bildirildi. Gece görüşüne sahip 2 helikopterin de destek verdiği yangın söndürme çalışmalarında, 70 arazöz ile Orman Bölge Müdürlüğü yer ekipleri, AFAD, jandarma ve yaklaşık 500 kişilik bir ekip görev alıyor. Bölge halkı da çalışmalara destek veriyor.

Yangın Söndürme Çalışmaları Sürüyor

Hava karardıktan sonra bile devam eden yangın söndürme çalışmalarında, ekipler yangının tamamen kontrol altına alınması için büyük çaba sarf ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer müdahale ekipleri, yangının daha fazla yayılmaması ve kontrol altına alınması için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Kaynak: İHA