Eğitim

AÖF Harf Notları... DD Notu Nedir, Geçer mi?

Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) DD notunun koşulları ve geçerliliği öğrenciler tarafından merak konusu oldu. İşte detaylar ve diğer geçerli notlar hakkında bilmeniz gerekenler...

Abone Ol

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerini ilgilendiren geçer notlar konusunda detaylar netleşti. Özellikle DD notunun durumu merak konusu oldu. AÖF tarafından yapılan açıklamada, DD notunun koşullu geçer not olduğu ve öğrencinin genel not ortalamasının 2,00 üzerinde olduğu durumlarda geçerli olduğu belirtildi. Bu notlar, öğrencinin ilgili dersleri başarılı bir şekilde tamamladığını gösteriyor ve tekrar seçilemeyecek dersler arasında yer alıyor.

ORTALAMANIN 2'NİN ÜZERİNDE OLMASI GEREKİYOR

Ayrıca, diğer koşullu geçer notlar olan DC ve CD notlarının da genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde olan öğrenciler için geçerli olduğu vurgulandı. Bu notlar da öğrencinin başarısını ifade eder ve tekrar seçilemeyen dersler arasında yer alır.

Öğrencilerin genel not ortalaması 2,00'nın altında ise aldıkları notlar (CD, DC, DD) koşullu geçerli olup, bu durumda ilgili dersleri tekrar seçebilme hakları bulunuyor. FF notu ise başarısızlık durumunu ifade eder ve bu dersleri tekrar alabilme imkanı verir.

AÖF öğrencileri için geçer notlar ve bu notların akademik hayattaki yeri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için AÖF'nin resmi açıklamalarını takip etmek önem taşıyor.