Yaşam

Arabası olanlar dikkat: Arabada bırakılan o eşyalar felakete yol açabilir!

Bursa'da bir sürücü, araçta unuttuğu bir nesne yüzünden büyük bir tehlike atlattı. Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları, araç içinde bırakılan eşyaların tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha hatırlattı.

Abone Ol

Araçlarda unutulan nesnelerin yangın ya da patlamalara neden olduğu birçok olay yaşanmıştır. Son olarak Bursa'da yaşanan bir olayda, beklenmedik bir nesne büyük bir felaketin eşiğinden dönülmesine sebep oldu.

Su Şişesi Yangına Neden Oluyordu

Olay, Bursa'da bir sürücünün aracını park ettikten sonra kısa bir süreliğine araçtan ayrılmasıyla meydana geldi. Geri döndüğünde, ön koltukta duran bir su şişesinin yangın çıkarmak üzere olduğunu fark etti. Su şişesi, mercek görevi görerek altındaki kağıdı yakmaya başlamıştı. Durumu fark eden sürücü, bu beklenmedik tehlikeyi kayıt altına alarak diğer sürücüleri uyardı.

Araçta Bırakılmaması Gereken Eşyalar

Uzmanlar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte, araç içinde unutulan sprey, kolonya, deodorant gibi kimyasal maddelerin yanı sıra telefon, çakmak ve mercek görevi gören gözlüklerin patlamalara neden olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca, serinlemek amacıyla baraj, göl, gölet, sel kapanı ve sulama kanallarında suya girilmemesi ve kısa süreli molalarda bile çocukların araç içinde yalnız bırakılmaması gerektiği belirtiliyor.