Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, eksper raporlarının artık e-Devlet üzerinden görüntülenebileceği duyuruldu.

Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hak sahibi ve/veya vekillerinin ekspertiz rapor örneğinin eksperlerden taleplerine ilişkin İcra Komitemiz ilgili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunmuş, hak sahibi ve/veya vekillerinin raporlara kolayca ulaşımı temin edilmiştir." Uygulamanın 10 Temmuz'da yürürlüğe girdiği belirtildi.

TRAFİK VE KASKO EKSPER RAPORLARINA ERİŞİM ARTIK E- DEVLET’TE

Yeni uygulama ile gerçek kişilere ait Trafik ve Kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. Bu kapsamda, hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Sigortalılar, e-Devlet üzerinden "Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama" adımını takip ederek bu raporlara ulaşabilecekler.

ŞEFFAFLIK VE KOLAY ERİŞİM SAĞLANIYOR

Eksper raporlarına kolay erişim sayesinde, kazaya karışmış araçların durumu hakkında daha fazla bilgi sahibi olunabilecek ve bu sayede araç alım-satım işlemleri daha güvenli hale gelecek.

Muhabir: Haber Bülteni