TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

Buna göre, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 2 oranında bir artış uygulanacak.

SEDDK tarafından yayımlanan genelgede, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primlerine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı ifade edildi.

Genelgede, "2024 yılı Ağustos ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 yılı Eylül ayında yüzde 2 artırılarak uygulanacaktır" denildi.

1 EYLÜL'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek bu yeni düzenleme, sigorta primlerinde sınırlı bir artış öngörüyor ve sigorta maliyetlerinde yaşanacak bu artış, araç sahiplerini doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle, araç sahiplerinin sigorta primlerini gözden geçirmeleri ve poliçe yenileme tarihlerini takip etmeleri önem taşıyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Zorunlu Trafik Sigortası, devlet tarafından tüm motorlu araç sahiplerine yaptırılması zorunlu kılınan bir sigorta türüdür. Bu sigorta, bir kaza durumunda diğer araçlara veya üçüncü şahıslara verilebilecek maddi hasar ve sağlık giderleri gibi zararlar için sigortalıya koruma sağlar. Poliçe, kazada meydana gelebilecek maddi hasarlar, sakatlanma, ölüm gibi durumları poliçe limitleri ve kusur oranlarına göre karşılar.

Muhabir: Haber Bülteni