Son yıllarda özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde, yasadışı çakar kullanımı rekor seviyelere ulaştı. Bu durum, emniyet güçlerinin dikkatini çekmiş ve İçişleri Bakanlığı, bu sorunun önüne geçmek amacıyla yeni ve sıkı tedbirler almayı planlıyor.

Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı

ÇAKARLARI SÖKTÜRMEYENLER TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Çakarlı araçların yasa dışı kullanımı, bir sektör haline gelmiş ve organize suç örgütleri dahil olmak üzere birçok kişinin bu sistemleri araçlarına taktığı tespit edildi. İçişleri Bakanlığı, bu tür usulsüz kullanımları engellemek amacıyla kapsamlı bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor. Bu yeni düzenlemeye göre, usulsüz olarak siren ve çakar kullandığı belirlenen kişilerin, bu cihazları araçlarından söktürmemeleri halinde otomobilleri trafikten men edilecek.

CEZALAR ARTIRILACAK

Yetkililer, özellikle zengin kişiler ve suç örgütü liderlerinin trafik cezalarını ödeyerek çakar kullanımına devam ettiğini belirtiyor. Bu duruma fırsat vermemek için, kurallara uymayanların araçlarının trafikten men edileceği, ayrıca, cezaların önümüzdeki dönemde daha da artırılması yönünde çalışmalar yapılıyor.

DENETİMLER ARTTIRILDI

Usülsüz çakarlı araç kullanımın önüne geçmek amacıyla Emniyet güçleri denetimlerini sıkılaştırdı. İş insanlarından organize suç örgütü liderlerine kadar geniş bir yelpazede birçok kişinin araçlarına yasa dışı çakar taktırdığı belirlenirken, bu nedenle, denetimlerin sıkılaştırılması ve cezaların artırılması, bu sorunun çözümünde önemli bir adım olarak görülüyor.

Muhabir: Haber Bülteni