Asayiş

Aracıyla kaçakçılık yapan CHP'li Milletvekili Ediz Ün hakkında yeni detay ortaya çıktı!

Edirne'de, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün çakarlı cipinde yaklaşık 2 milyon TL değerinde binlerce kaçak elektronik sigara parçası ele geçirildi. Olayla ilgili gelen son bilgiye göre; o gece Ediz Ün’ün direksiyon başında olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Edirne’de, çakarlı cipinde piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan binlerce kaçak elektronik sigara parçası ele geçirilen CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün o gece kendisinin direksiyon başında olduğu ortaya çıktı.

20 Eylül 2024 tarihinde cumayı cumartesiye bağlayan gece yaşanan olaya konu olan 34 EKE 86 plakalı Land Rover marka cipin, Ediz Ün’ün de içinde olduğu esnada Bulgaristan’dan çıkış yaptığı öğrenildi. Yine aynı günün gecesi, cipin, Milletvekili Ediz Ün’ün sürücü koltuğundayken Kapıkule’ye giriş yaptığı görüldü.

Açılan soruşturma çerçevesinde, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün olay günü kaçakçılıkta kullanılan aynı araçla tek başına yurda giriş yaptığı belirlendi. Sınırı geçer geçmez yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda duran CHP Milletvekili Ün’ün, burada kaçakçılıkla suçlanan şoför ve diğer şüpheliyi aldığı iddia edildi.

SAVCILIKTAN TAKİP KARARI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izniyle araç takip edilmeye başladı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM şube ekipleri, Milletvekili Ün'ün araçta bulunması nedeniyle müdahale etmeden bekledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Ün'ün evine bırakılması sonrasında tekrar takibe başladı. Araç, TEM Otoyolu'ndan İstanbul istikametine doğru hareket etti.

ARACINI ARATMAMAK İÇİN DİRENDİ

Araç sürücüsü, gişelere yaklaşırken çakar ve tepe lambalarını açarak geçiş yaptı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından durduruldu. Durdurulma anında, CHP Milletvekili Ün'e aracının takip altında olduğu bilgisi verildi. Ün, aracının kimse tarafından arayamayacağını belirtse de polis, savcılığın talimatı olduğunu söyleyerek arama kararında ısrarcı oldu. Polis, "Aracınızda takipli mal var" derken, Ün, izin vermemekle birlikte "savcı beni arasın" diyerek telefonu kapattı.

ARACINDA ÇOK SAYIDA KAÇAK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Savcı, telefonla arayarak aracın aranması gerektiğini vurguladı. "Bagajda şüphelenilen mal var. Bakılacak" dedikten sonra Ün, sadece bagaja bakılabileceğini söyledi. Bunun üzerine, araç Kapıkule Gümrük sahasına getirilerek bagajda bulunan malzemelere el konuldu ve araç daha sonra CHP Milletvekili Ediz Ün'e teslim edildi.

GECE KULÜBÜNDE EĞLENDİĞİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kaçakçılık olayından kısa süre sonra, CHP'li Milletvekili Ediz Ün'ün kentin ünlü gece kulüplerinde eğlenirken görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Ün'ün, 10'uncu yıl marşı eşliğinde beraberindeki iki kadınla dans ettiği gözlemlendi. Ün'ün sıkça gittiği mekânda DJ kabinin üzerindeki panoda, "CHP Edirne Milletvekili Sn. Ediz Ün, Pena'ya hoş geldiniz" yazısı yer aldı. Ayrıca, Ün'ün bir kadına 50 şampanya şişesi açtırdığı da bildirildi.