Hırsız otostop esnasında yakalandı

Suç makinesi hırsız, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi’nde meydana geldi. Ulaşılan bilgiye göre  Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri suç ve suçluyla mücadelesini aralıksız devam ettiriyor. Son olarak yapılan çalışmalarda, ilçeyi adeta mesken altına alan ve çok sayıda hırsızlık olayına karışan şüpheli Batuhan A.’nın (17) yakalanması için operasyon başlatıldı.

Tekirdağ'da istismara uğrayan Sıla bebek hayata gözlerini yumdu Tekirdağ'da istismara uğrayan Sıla bebek hayata gözlerini yumdu

Kaçma taktiği pes dedirtti

Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekiplerinin takip etmesini fark etmesi üzerine Batuhan A. gecenin karanlığından yararlanacağını düşünerek tarlaya kaçtı. Burada çalılıklarla bütünleşen şüpheli daha sonra yola çıkarak otostop çekti.

Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği bölgeyi abluka altına alırken; polis ekibi yolda bir şahsın otostop çektiğini gördü. Kısa sürede şahsın Batuhan A. olduğunu tespit eden ekipler yanına yanaşarak yaka paça gözaltına aldı. Büro Amirliği’ne götürülen Batuhan A.’nın yapılan sorgusunda 18 hırsızlık olayından arandığı ve 71 suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 yaşındaki suç makinesı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Batuhan A.’nın karıştığı çanta ve motosiklet çalma anları güvenlik kamerasına yansımıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı