Spor

Arda Güler Avusturya maçında ilk 11'de mi? 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi açıklamalar…

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yoluna devam eden A Milli Takım, son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlıların teknik direktörü Vincenzo Montella, bu kritik mücadele öncesinde basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Arda Güler'in maça ilk 11'de başlayıp başlamayacağı merak konusu.

Abone Ol

Teknik direktör Montella, Avusturya ile yapılacak kritik maç öncesinde Kenan Yıldız ve Arda Güler hakkında açıklamalarda bulundu. Montella, Kenan Yıldız'ın güçlü bir mentaliteye sahip olduğunu belirterek,

"Kenan antrenmanlarda kendini geliştirmeye çalışıyor. İlk maçta şansı yaver gitmedi, pozisyonları daha iyi değerlendirmesi gerekiyor"

dedi.

 Montella'nın Arda Güler Hakkında Sözleri

Montella, Arda Güler'in çok yetenekli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak,

"Arda oyun içerisinde geliştirmesi gereken bazı özelliklere sahip. O olmadığında eksikliğini hissediyorsunuz. Genç bir oyuncu, kendini bazı alanlarda geliştirmesi gerekiyor ve bunu da yapacaktır"

şeklinde konuştu.

Avusturya Maçı ve Rangnick Yorumu

Mart ayında Avusturya ile oynanan maçta alınan skordan dolayı şok yaşadığını ifade eden Montella,

"6-1'lik maç başka bir maçtı, bu başka bir maç. Ralf Rangnick de bunun farkında. Ne oyuncu ne de hoca olarak bu kadar farklı bir skor aldığımı hatırlamıyorum"

dedi.

Hakan Çalhanoğlu'nun Eksikliği

Montella, takımın kaptanı Hakan Çalhanoğlu'nun eksikliğinin doldurulamayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"5 gol attık ve 5 farklı oyuncu attı. Penaltı, duran top, kendi kalesine atılan golümüz yok. Topa hakimiyet anlamında harika bir iş çıkarıyoruz ama daha fazla gole çevirmeliyiz bunları. Barış çok önemli bir oyuncu. Türkiye'nin başına geldiğimden beri bireylerden öte bir takım oluşturuyoruz. Barış da bu farkı yaratan oyunculardan biri. Yarın kaptanımız olmadan sahaya çıkacağız, yeri doldurulamaz bir oyuncu. Ancak bu boşlukları doldurmaya hazır oyuncularımız var. Turnuvada 2005 doğumlu iki oyuncuyu ilk 11'de sahaya süren başka bir takım var mı bilmiyorum. Ek olarak 2003 doğumlu Ahmetcan Kaplan da var. Biz genç oyunculara son derece açığız" 

"Duygulara Kapılmamak Önemli"

Montella, Avusturya maçı hakkında yaptığı değerlendirmede, şöyle dedi:

"Duygularımıza kapılmamalıyız, intikam duygusuyla hareket edemeyiz. Avusturya'nın ne yapabileceğini biliyoruz, ne yapabileceğimizi de biliyoruz. Böyle düşünmeliyiz. Yarın tribünde kırmızı-beyaz bayraklarla dolu bir topluluk bekliyorum. Taraftarlarımız bizi şimdiye kadarki maçlarda çok iyi destekledi ve yarın da üstünlüğün bizde olacağını düşünüyorum"