İspanya LaLiga’nın 5. haftasında Real Madrid, deplasmanda Real Sociedad’ı 2-0 mağlup etti. Milli futbolcu Arda Güler, büyük bir heyecanla beklenen maçta ilk kez 11’de sahaya çıktı. Teknik Direktör Carlo Ancelotti, Güler’i Modric ve Valverde’nin önünde 10 numara pozisyonunda oynattı. Maçın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti ancak gol sesi çıkmadı. Ev sahibi Sociedad’ın iki şutu direkten döndü ve rakip taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Sociedad, yine direkten dönen bir pozisyonla şanssızlık yaşamaya devam etti. Maçın kader anı ise 56. dakikada geldi. Arda Güler, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla Real Sociedad savunmasını zorladı. Savunmadan seken top hakem Munuera tarafından elle oynama olarak değerlendirildi ve penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Brezilyalı yıldız Vinicius Junior, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Trendyol Süper Lig'de 8. hafta yarın başlıyor! Trendyol Süper Lig'de 8. hafta yarın başlıyor!

73. dakikada Vinicius bu kez penaltıyı kazandıran isim oldu. Sol kanattan ceza sahasına girdiği sırada savunmanın müdahalesiyle yerde kalan oyuncunun pozisyonu VAR incelemesi sonrası penaltı olarak değerlendirildi. Penaltıyı kullanan Kylian Mbappe, skoru 2-0’a taşıdı.

Arda Güler, 78. dakikada yerini Lucas Vazquez’e bıraktı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, puanını 11’e yükselterek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Real Sociedad ise 3. yenilgisini alarak 4 puanda kaldı.

Kaynak: İHA