Edirne’de gerçekleştirilen "Türkiye Buluşmaları" etkinliğinde konuşan Bak, AK Parti’nin gücünü halktan aldığını ve "milletin partisi" olarak vatandaşların ihtiyaçlarına göre hizmet sunduklarını ifade etti. Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirten Bakan Bak, Türkiye’nin ilerleyen yıllarda gençlerinin desteğiyle daha da güçleneceğini söyledi.

Yurt Kapasitesi 180 Binden 980 Bine Çıkarıldı

2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazırlık çalışmalarının sürdüğüne değinen Bakan Bak, yurt kapasitesini 180 binden 980 bine çıkardıklarını belirtti. Ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) gençlere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği gibi temel ihtiyaçları ücretsiz sunduğunu hatırlatan Bakan, bu hizmetlerin öğrencilerin rahat bir üniversite hayatı geçirmeleri için önemli olduğunun altını çizdi.

"KYK, Afetlerde de Milletimizin Yanında"

Kredi Yurtlar Kurumu’nun sadece öğrencilere değil, aynı zamanda afet dönemlerinde de vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Bakan Bak, özellikle Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında yaklaşık 1,5 milyon kişinin yurtlarda misafir edildiğini dile getirdi. Afet zamanlarında yurtların milletin hizmetinde olmasının KYK’nın geniş olanaklarını gösterdiğini belirtti.

Bakan Bak, yurtların hem gençlerin eğitim hayatını desteklediğini hem de ülkenin farklı dönemlerinde ihtiyaç duyulan kritik hizmetleri sunduğunu vurgulayarak, bu çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Bakanlık duyurdu: Yurt başvuruları başladı Bakanlık duyurdu: Yurt başvuruları başladı

Kaynak: İHA