Ardahan’daki Çıldır Gölü, sahip olduğu doğal yapısı ve güzellikleriyle her mevsim ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikte bulunan Çıldır Gölü, 123 kilometrekarelik alanıyla Van Gölü’nden sonra Doğu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olma özelliğine sahip.

Yurdun farklı şehirlerinden gelen ziyaretçileri ağırlayan göl, 17 çeşit balık türü, doğal yapısı, flora ve faunasıyla dikkat çekiyor. Ardahan’ın simgesi konumunda olan Çıldır Gölü, kışın atlı kızaklarla, buz altında tutulan balıkla ve buz üzerinde konaklayanlarla farklı bir ev sahipliği yaparken, yazın ise manzarası ve etrafını kaplayan yeşil örtüsüyle göz kamaştırıyor.

Ziyaretçi Görüşleri:

İstanbul’dan ailesiyle birlikte Çıldır Gölü’ne gelen Ensa Özdemir, ’’Kışın yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü’ne gelmek çok güzel. İlk defa geldim ve yaz ayları olmasına rağmen gerçekten çok güzel burası. Burası sakin ve doğası da çok güzel. İlk defa geldim ama bir daha gelmeyi düşünüyorum’’ dedi.

Doğal Güzellikleri:

Çıldır Gölü, doğal yapısı ve güzellikleriyle her mevsim ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Bölgeye gelen turistler, gölün sunduğu eşsiz manzaranın tadını çıkarırken, aynı zamanda doğa yürüyüşleri ve balık tutma gibi aktivitelerle keyifli vakit geçiriyor. Çıldır Gölü, hem yaz hem de kış aylarında sunduğu farklı deneyimlerle bölgenin en önemli turizm noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Kaynak: İHA